Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

23.06.2022

Дирекція, профспілка та всі відокремлені підрозділи Енергоатома за ініціативи президента Компанії Петра Котіна обговорили й узгодили поточні та майбутні спільні дії

Broken image placeholder.

Вже четвертий місяць Україна потерпає від безпрецедентних актів ядерного тероризму з боку росії, й у цих надскладних умовах необхідно консолідувати зусилля для ефективного протистояння ворогу, допомоги ЗСУ і Нацгвардії та підтримки людей, які постраждали від військової агресії рф.

Про це сьогодні, 22 червня 2022 року, у приміщенні ДП «НАЕК «Енергоатом» сказав президент Компанії Петро Котін під час зустрічі її керівництва та директорів АЕС і очільників міст-супутників. У заході взяли участь народний депутат України Артем Чорноморов, голова профспілки НАЕК Олексій Лич і виконавчий директор з персоналу Олег Бояринцев, мери Енергодару Дмитро Орлов, Нетішина – Олександр Супрунюк, Вараша – Олександр Мензул, Славутича – Юрій Фомічев, в.о. міського голови Южноукраїнська Олександр Акуленко й директори Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької атомних електростанцій.

«Вперше в історії проти цивільних атомних об’єктів застосовані акти ядерного тероризму: захоплення Чорнобильської АЕС, кількагодинний безперервний обстріл Запорізької атомної станції, її захоплення та поступове перетворення фактично на військову базу з великою кількістю зброї та вибухівки», – нагадав пан Котін.

Він зазначив, що втрати Компанії через бойові дії вже перевищують 40 млрд грн. Та попри всі виклики Енергоатом продовжує працювати на користь України. Триває й активна співпраця зі стратегічним партнером Компанії – американською Westinghouse, яка допоможе зміцненню та подальшому розвитку української атомної енергетики завдяки використанню передових інноваційних технологій.

Окремо Петро Котін підкреслив зусилля НАЕК у вирішенні нагальних проблем працівників Запорізької АЕС і жителів Енергодару, які зараз потребують і матеріальної, і моральної підтримки:

«За будь-якої можливості ми доправляємо в місто гуманітарну допомогу, не залишаючи без уваги атомників, які працюють у надскладних умовах окупації. Працівники всіх вітчизняних станцій та їхні профспілки теж не полишають збирати допомогу для Енергодару та ЗАЕС. Нинішня ситуація потребує від всіх нас оперативної координації та злагодженості».