Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

31.10.2022

Енергоатом допомагає працівникам ЗАЕС у вирішенні питань матеріального забезпечення

Broken image placeholder.

Від початку роботи сall-центру оператори отримали вже понад 700 таких звернень.

Одне з найчастіших запитань, які надходять до сall-центру консультативної допомоги ДП «НАЕК «Енергоатом», стосується оформлення документів для отримання матеріальної допомоги працівниками Запорізької АЕС, які через військову агресію російської федерації евакуювалися з тимчасово окупованих територій на підконтрольні Україні.

Наголошуємо: Енергоатом надає всебічну підтримку всім працівникам ВП «ЗАЕС», котрі відмовилися переходити на роботу/підписувати контракти з фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС», яким керує Росатом.

Так, НАЕК «Енергоатом» продовжує нараховувати і виплачувати заробітну плату всім працівникам, зокрема і тим, які не можуть потрапити на робочі місця через перешкоджання окупантами доступу до них.

Всім, хто працює у ВП «ЗАЕС» в умовах окупації, встановлено щомісячну надбавку в розмірі 20% посадового окладу. Ці кошти будуть виплачені чинним працівникам ВП «ЗАЕС» одноразово за весь період окупації в день звільнення станції від окупантів.

Крім того, для персоналу ЗАЕС зберігаються всі пільги та виплати, передбачені чинним Колективним договором і трудовим законодавством України, зокрема за роботу зі шкідливими умовами праці, лікарняних, за суміщення професій (посад), надбавок за ліцензування, високі досягнення праці тощо.

У разі написання заяви на відпустку без утримання працівники ВП «ЗАЕС» отримуватимуть щомісяця 6700 грн матеріальної допомоги. Для цього необхідно написати заяву, прикласти копію довідки внутрішньо переміщеної особи (допускається копія довідки з додатку «Дія») та надіслати документи поштою.

Ми високо цінуємо всі зусилля працівників станції, які продовжують забезпечувати ядерну і радіаційну безпеку в умовах окупації та постійного тиску з боку окупантів.

Щиро дякуємо за вашу мужність! Зберігайте спокій і твердо стійте за Україну та українську ЗАЕС, яка й надалі працюватиме згідно з українським законодавством, в українській енергосистемі, в Енергоатомі.

Разом – до Перемоги!