Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

21.10.2024

Ядерна безпека та повернення ЗАЕС під контроль України: у Парижі відбулася п’ята конференція у продовження першого Саміту миру

Конференція присвячена першому пункту Формули миру – «Радіаційна та ядерна безпека». У заході взяли участь представники 70 країн і міжнародних організацій. 

На конференції було схвалене спільне комюніке, в якому, серед іншого, йдеться про необхідність відновлення та збереження ядерної безпеки в Україні. 

 «Повернення повного суверенного контролю України над усіма її ядерними об'єктами в межах міжнародно визнаних кордонів, включаючи Запорізьку АЕС, має вирішальне значення для ядерної безпеки і є метою, на підтримку якої ми зобов'язуємося діяти», – йдеться у документі. 

Учасники вчергове закликали рф негайно припинити атаки на критично важливу енергетичну інфраструктуру України. Також підтримали створення дорожньої карти з метою забезпечення роботи ЗАЕС після її деокупації відповідно до стандартів безпеки. 

 «Ми підтверджуємо нашу відданість Україні у гарантіях ядерної безпеки,  згідно з Українською формулою миру та відповідними резолюціями ООН та МАГАТЕ», – зазначено у комюніке.

 Прочитати документ повністю можна за посиланням: