Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

10.11.2022

Рашисти знищують екосистему навколо окупованої ЗАЕС

Broken image placeholder.

Російські окупанти на Запорізькій атомній електростанції не тільки наражають весь світ на ядерну небезпеку, а й своїми діями спричиняють екологічну катастрофу.

Broken image placeholder.

Після захоплення ЗАЕС окупанти замінували всю прилеглу територію, і на цих мінах підриваються тварини. І це є справжнім екоцидом, адже Запорізька АЕС розташована в степах на березі Каховського водосховища, а територія навколо станції радіусом у 2,5 кілометри – це санітарно-захисна зона.

Model instance has no image.

Внаслідок загибелі великої кількості тварин у санітарно-захисній зоні ЗАЕС, а також того факту, що окупанти не прибирають туші мертвих звірят, вони починають розкладатись, і їхні рештки проникають у ґрунтові води, забруднюючи їх. Це може призвести до потрапляння отруйних речовин у питні канали, що загрожуватиме мешканцям Енергодару та розташованих поруч населених пунктів масовим отруєнням.

Пошкоджень зазнає і супутня інфраструктура ЗАЕС. Зокрема, від вибухів мін, на які натрапляють дикі тварини, пошкоджуються комунікації на майданчику станції: обладнання розподільчих пристроїв, елементи кабельного господарства, відкриті ділянки трубопроводів тощо.