Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

20.01.2023

Кабмін ухвалив рішення щодо проведення організаційних заходів з будівництва нових енергоблоків на ХАЕС

Broken image placeholder.

20 січня 2023 року український уряд ухвалив розпорядження «Про організаційні заходи щодо будівництва енергоблоків Хмельницької АЕС», і тепер розроблятимуться техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) їх зведення за технологією АР1000®️ американської компанії Westinghouse та інша проєктна документація.

АР1000®️ є перевіреним реактором покоління III+ з унікальними повністю пасивними системами безпеки, модульною стандартною конструкцією, найкращими в галузі експлуатаційними характеристиками та можливістю працювати в режимі маневрування.

«Будівництво в Україні енергоблоків АР1000®️ відкриває шлях у майбутнє атомної енергетики держави. Сьогодні уряд заклав фундамент її розвитку на багато наступних десятиліть. Сподіваємось, що за кілька років ми разом підключатимемо новий енергоблок АР1000 Хмельницької атомної електростанції до енергосистеми, – підкреслив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін. – Вітаємо це рішення уряду, яким ми продовжуємо втілення сучасних технологій, посилюємо наш енергетичний фронт і прискорюємо переорієнтацію української енергетики на західні стандарти».

Нагадаємо, 31 серпня 2021 року у присутності Президента України Володимира Зеленського НАЕК «Енергоатом» та Westinghouse Electric Company підписали Меморандум про будівництво в Україні п’яти енергоблоків за американською технологією АР1000®️.

2 червня 2022 року Енергоатом та Westinghouse Electric Company заклали пам’ятний знак з нагоди початку будівництва 5-го та 6-го енергоблоків на ХАЕС.