Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

10.02.2023

Енергоатом готовий продовжити тісну співпрацю з американськими партнерам

Broken image placeholder.

9 лютого 2023 року в ДП «НАЕК «Енергоатом» відбулася зустріч президента Компанії Петра Котіна та віцепрезидента Хартмута Якоба з представниками одного з найбільших американських банківських холдингів JP Morgan.

Голова американської делегації Вінсент А Ла Падула запевнив, що JP Morgan готовий допомагати Енергоатому в короткостроковій та довгостроковій перспективах і прагне долучитися до відбудови критичної української інфраструктури.

Очільник НАЕК подякував за готовність до співпраці й підтримку Компанії та її проєктів під час війни, а також зауважив, що Енергоатом системно і плідно співпрацює з американськими партнерами.

Петро Котін нагадав про підготовку до будівництва нових енергоблоків AP1000 за технологією Westinghouse на Хмельницькій АЕС. Він також розповів про співпрацю з низкою компаній щодо розвитку та впровадження малих модульних реакторів на території України.

«Українська інфраструктура готова до нових проєктів для збільшення генерації. Крім того, після деокупації Запорізької АЕС ми зможемо й експортувати електроенергію до Європи, що є теж інвестиційно привабливим для партнерів та інвесторів», – підкреслив Петро Котін.

Насамкінець сторони домовились про подальшу співпрацю і проведення консультацій стосовно реалізації спільних проєктів.