Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

13.04.2023

Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін разом з головним виконавчим директором CAMECO Тімом Гітцелем відвідав підприємство цієї канадської компанії

Broken image placeholder.

Канадські колеги продемонстрували українській делегації виробничі потужності підприємства, ознайомили з устаткуванням і розповіли про нюанси та тонкощі конверсії уранового концентрату в гексафторид урану (UF6), який є формою уранового продукта, що направляється на збагачення.

Broken image placeholder.

«Для Енергоатома надзвичайно важливо залучати передовий досвід наших західних партнерів задля розвитку ядерної галузі України. Адже це передусім питання нашої енергетичної незалежності», – підкреслив Петро Котін.

Водночас президент Енергоатома подякував CAMECO за постійну підтримку України, гуманітарну допомогу та поглиблене співробітництво задля посилення енергетичної безпеки нашої держави.

Broken image placeholder.

Петро Котін також наголосив, що завдяки партнерству з CAMECO Енергоатом може планувати наступні кроки з виробництва ядерного палива в Україні: «Одним з них буде створення українського підприємства по конверсії вітчизняного уранового концентрата».