Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

20.12.2023

Енергоатом та Holtec домовилися про створення виробничого комплексу з виробництва обладнання для ММР Holtec

Для досягнення цієї мети передбачається створення спільного підприємства між НАЕК «Енергоатом» та Holtec для створення українського виробничого комплексу та технологічного центру.

Зокрема, на цьому об'єкті будуть розміщені інженерно-конструкторський центр, приміщення для зберігання матеріалів, виробництва компонентів, а також навчальні приміщення, зокрема й тренажер ММР.

Очікується, що завод забезпечить створення тисячі робочих місць для кваліфікованого українського персоналу.

Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін наголосив: «Впровадження передових технологій та будівництво сучасних виробничих потужностей Holtec в Україні матиме величезне значення для повоєнного відновлення економіки нашої країни. Ця співпраця з Holtec надає Україні можливість стати лідером у сфері глобальної ядерної енергетики».

«Вважаємо, що Україна продемонструвала свою здатність побудувати і ввести в експлуатацію потужний ядерний об'єкт, незважаючи на безперервний шквал російських ракет. Тому відновлення України можна починати не чекаючи закінчення бойових дій», – зазначив президент і головний виконавчий директор Holtec доктор Кріс Сінгх.

Детальніше