Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

17.04.2024

Westinghouse вітає Енергоатом зі стартом проєкту будівництва енергоблоків №5, 6 за технологією AP1000 на Хмельницькій АЕС

В американській компанії наголошують, що ця подія – важливий перший крок у виконанні зобов’язань згідно з підписаним у 2022 році Меморандумом про взаєморозуміння щодо розбудови дев’яти реакторів AP1000 в Україні. Крім того, будівництво нових енергоблоків підкреслює наміри нашої держави посилювати енергетичну безпеку та докладати зусиль у боротьбі зі зміною клімату.

«Westinghouse має честь бути надійним партнером, який підтримує Україну в її прагненні отримати чисту, надійну та безпечну енергію для прийдешніх поколінь», – сказав президент і головний виконавчий директор Westinghouse Патрік Фрагман.
За його словами, ця віха робить нас на крок ближче до введення в експлуатацію ще одного реактора AP1000 у Європі та приєднання до всесвітнього парку аналогічних енергоблоків.


Окрім зведення реакторів за цією технологією, у вересні 2023 року компанія Westinghouse підписала з Україною Меморандум про взаєморозуміння щодо розбудови малого модульного реактора AP300.


Westinghouse також залишається надійним партнером для поточного експлуатаційного парку Енергоатома щодо постачання ядерного палива та обслуговування станцій.

«Ми пишаємось тим, що продовжуємо наше давнє, майже 20-річне партнерство з Україною в галузі надійного постачання ядерного палива», – додав Патрік Фрагман.

Джерело