Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

15.05.2023

Боєць «Борода»: «Найважчим у той день було дістатися до роботи, щоб зробити все, що передбачено в разі початку бойових дій»

Broken image placeholder.

Сучасні герої не носять плащів і не мають надзвичайних здібностей – вони просто вдягли «піксель» і вже понад рік героїчно боронять Україну. Світові здається, що на українську землю спустилися титани, які раніше тримали небо, але ми добре знаємо, що ці титани – із плоті і крові. Які багато хто з них віддає назавжди за свободу нашої неньки та наше з вами майбутнє. Тому і віримо ми в них так, як ніколи не вірили в жодного супергероя.

Зазвичай історії наших захисників тихі, бо вони не люблять говорити про свої подвиги. Та, власне, й подвигів у тому, що роблять, не вбачають, адже захист батьківщини вважають своїм обов’язком, щоденною роботою. Саме так ставиться до нинішньої служби і наш сьогоднішній Вартовий світла – працівник дирекції Енергоатома, який має позивний «Борода», а більше нічого про себе озвучувати не погодився.

«Ваш проєкт дуже правильний, – сказав він нам, – але я не готовий себе вихваляти. Ми просто робимо свою роботу. І я лише один з безлічі хлопців, які, захищаючи Україну, виборюють право наше спільне право жити у вільній незалежній державі. Те, що вона не скорилася, – заслуга кожного з них».

До 24.02.2022 року «Борода» працював в Енергоатомі – майже 16 років – і жив звичайним життям: родина, робота, друзі, захоплення... Але новини лютого ставали дедалі тривожнішими, і це підштовхнуло нашого героя готуватися до найстрашнішого – до реальної війни. Й у перший її день, згадує «Борода», «найважчим було дістатися до роботи, щоб зробити все, що передбачено в разі початку бойових дій».

Владнавши «робоче», став думати, чим іще може бути корисний державі. Розумів, що сидіти склавши руки не зможе. Тож коли дізнався, що в його місті створюється добровольче формування, не вагаючись записався до його лав. Не зупинили «Бороду» ані відсутність військового досвіду, ані наявність родини. Рішення було виваженим, і родина захисника підтримала. Та й підтримує весь цей час і з нетерпінням чекає його вдома.

«Борода» розповідає, що на початку його «взвод займався організацією та евакуацією людей з окупованих територій Вишгородського району, а після звільнення Київщини чатує, щоб не допустити проникнення ворожих ДРГ на територію України, а також виконує інші важливі завдання».

За понад 400 днів повномасштабної війни підрозділ став для «Бороди» фактично другою родиною: «Ніщо так не об'єднує, як спільне бажання вигнати ворога з рідної землі. Враховуючи ж ситуації, в яких були, за цей рік ми з хлопцями стали навіть більше, ніж рідня, і підтримуємо один одного так сильно, як може лише справжня сім'я».

А всім нам – тим, хто в тилу – «Борода» бажає «якомога швидше дочекатися перемоги та всіх своїх рідних і друзів».

Ми ж просимо Всесвіт берегти наших титанів. Кожного з них! Бо ще стільки треба зробити для перемоги і ще більше – після!

Слава Україні! Слава нашим Супергероям! Разом – до Перемоги!