Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

16.05.2023

Президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін взяв участь у презентації першого тому книги «Голоси України»

Broken image placeholder.

У Відні представили проєкт, над яким World Institute for Nuclear Security (WINS) працював, щоб донести світові, як на Україну впливає загарбницька війна, розв'язана росією, а також які ризики тягнуть за собою атаки на ядерну генерацію.

Петро Котін висловив вдячність виконавчому директору WINS Ларсу Ван Дассену за привернення уваги всієї світової спільноти до загроз, на які рф наражає енергетичну інфраструктуру України і не тільки, а також до небезпек, що загрожують зокрема й атомним об’єктам, не кажучи вже про окупацію найбільшої в Європі Запорізької АЕС.

«Вперше в історії агресор використав атомну станцію для терору, перетворивши її на військову базу, де розміщує військову техніку, боєприпаси та своїх озброєних військовослужбовців. У цих умовах, під шаленим тиском окупантів, вже другий рік поспіль працюють українські атомники. Й лише завдяки їхнім кваліфікованим діям і досі вдається запобігати найстрашнішому – ядерній та радіаційній катастрофі», – наголосив в онлайн-відеозверненні президент ДП «НАЕК «Енергоатом».

Він запевнив, що обов’язково настане той день, коли над Запорізькою АЕС знову майорітиме наш український стяг. «Робимо і робитимемо для цього все. Вагомий внесок у це робите і ви. Дякуємо!»