Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

29.06.2023

План корпоратизації Енергоатома: перетворення на акціонерне товариство йтиме за чітким планом

Broken image placeholder.

27 червня на своєму засіданні Уряд України затвердив план перетворення державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» на акціонерне товариство (АТ), 100% акцій якого належать державі. Проєкт рішення був розроблений Комісією з перетворення ДП «НАЕК «Енергоатом» на чолі із заступником Міністра економіки Олексієм Соболевим.

План перетворення держпідприємства на АТ передбачає значну кількість почергових етапів, з-поміж яких особливо важливими для подальших кроків є:

 

  • повна інвентаризація майна підприємства. Наша Компанія успішно це завершила;
  • відбір суб’єкта оціночної діяльності для проведення незалежної оцінки майна. Відповідну процедуру публічних закупівель Енергоатом провів, і триває завершальний етап – закріплення договірних відносин з переможцем;
  • низка заходів зі здійснення оцінки, затвердження її результатів, підготовки проєктів рішень уряду тощо;
  • затвердження засновником установчих документів нового товариства й інших актів задля формування його наглядової ради, державна реєстрація нової юридичної особи. Знаковим у цьому плані має стати листопад поточного року;
  • формування наглядової ради і обрання виконавчого органу товариства. Заплановано на грудень 2023 року – березень 2024-го.

 

Але процес корпоратизації на цьому не завершиться. Відтак розпочнуть впроваджувати принципи корпоративного управління та найкращих корпоративних практик в діяльності унікального державного суб’єкта господарювання, яким є Енергоатом.