Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

17.07.2023

Ще один енергоблок-«тисячник» Енергоатома повернувся в роботу після планового ремонту

Broken image placeholder.

17 липня 2023 року до енергомережі знову під'єднали енергоблок Енергоатома (потужністю 1000 МВт), триває набір потужності.

Broken image placeholder.

Плановий ремонт блока розпочали 16 травня 2023 року і завершили на три дні раніше запланованого терміну. Відтак об'єднана енергосистема України «зміцнилася» додатковими 1000 МВт електроенергії.

«В енергетиці триває наймасштабніша за всі роки незалежності ремонтна кампанія. Попри виклики, які поставила перед енергосистемою України російська воєнна агресія, енергетики зроблять все, щоб вчасно та в повному обсязі підготуватися до наступного опалювального сезону. Велика подяка усім працівникам енергетичної галузі, які проводять ремонтну кампанію із випередженням графіку», - зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Президент Енергоатома Петро Котін наголосив на тому, що атомники сумлінно виконують поставлені завдання щодо забезпечення українців електроенергією в умовах російських атак.

«Ремонти здійснюються й на низці інших українських енергоблоків, – зауважив він. – Сподіваюся, ці роботи так само завершаться із випередженням запланованих термінів. Крім того, до початку опалювального сезону на планові ремонти чекають ще три атомні блоки, щоб в осінньо-зимовий період ми входили на повній наявній потужності».

Broken image placeholder.

Провели і комплекс заходів у зв’язку з переходом на паливо Westinghouse та планові ремонти всіх систем безпеки й допоміжного обладнання.

Своє чергою народний депутат України Анатолій Костюх, голова підкомітету ВРУ з питань ядерної енергетики та ядерної безпеки Комітету з питань енергетики та ЖКП,  подякував усім енергетикам, зокрема і фахівцям Енергоатома, які допомогли Україні пройти минулу надскладну зиму та за будь-яких умов і обставин продовжують тримати національну енергосистему.

Нагадаємо, шість енергоблоків-«тисячників» (сумарною потужністю 6000 МВт) тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції наразі не працюють, всі вони зупинені.