Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

17.10.2024

Енергоатом та Holtec продовжують реалізацію спільних проєктів попри усі виклики війни

Про це заявив віцепрезидент американської компанії Holtec International Ріаз Аван у межах Міжнародної конференції «Атомні можливості для розвитку країни: воєнний час та повоєнна відбудова», організованої Енергоатомом.

Він зазначив, що компанії залишаються стратегічними партнерами. Наразі продовжують реалізацію проєктів з розгортання SMR 300 та зведення заводу з виробництва компонентів для малих модульних реакторів і для ЦСВЯП. Також Енергоатом та Holtec працюють над створенням інженерно-технічного центру. 

Ріаз Аван підкреслив, що втілення у життя цих проєктів дасть можливість не лише забезпечити Україну необхідними компонентами та технологіями, а й експортувати їх до країн Європи, аби позбавити регіон залежності від рф.

Водночас  віцепрезидент Holtec високо оцінив роботу НАЕК в умовах існуючих викликів. «У світі не існує такої компанії, яка пройшла б через те, через що пройшов Енергоатом. Не існує такого оператора в США, Європі чи Азії, який би експлуатував реактори, коли ракети та дрони атакують країну, коли здійснюються атаки на електричні мережі. Енергоатом виконує величезну роботу, експлуатуючи реактори та відпускаючи електроенергію», – сказав він. 

 Міжнародні партнери висловлюють глибоку довіру і до керівництва Енергоатома, і до працівників, які попри будь-які труднощі залишаються сміливими: «За шкалою від 1 до 10 – я оцінив би їх на 20».