Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

17.10.2024

Стратегічний партнер компанія CAMECO посилюватиме співпрацю з Енергоатомом

Президент і головний виконавчий директор CAMECO Тім Гітцель переконаний, що співробітництво Енергоатома та CAMECO буде лише посилюватися, адже Україна планує збільшення атомних потужностей. Про це він сказав у відеозвернені до учасників Міжнародної конференції «Атомні можливості для розвитку країни: воєнний час та повоєнна відбудова».

 «Ми надзвичайно пишаємося тим, що відіграємо ключову роль у підтримці енергонезалежності та енергобезпеки України. Ми не лише задовольняємо 100% потреб Енергоатома в паливі, наше партнерство включає і технічні рекомендації щодо підтримки вітчизняного виробництва урану в Україні», – сказав Тім Гітцель.

Також САМЕСО може підтримувати програми будівництва нових енергоблоків в Україні, водночас забезпечуючи ядерним паливом існуючий атомний парк. 

 «Наше партнерство не стало б можливим без міцних ділових відносин, які ми побудували з Енергоатомом за останні кілька років», – наголосив президент і головний виконавчий директор CAMECO, додавши, що  компанія продовжить робити свій внесок у добробут України та її народу.