Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

09.10.2024

Енергоатом успішно завершив ремонтну кампанію 2024 на АЕС

9 жовтня, на 11 днів раніше запланованого, Енергоатом вивів з планово-попереджувального ремонту ще один енергоблок однієї з вітчизняних АЕС. Наразі триває набір його потужності.

Цьогорічна ремонтна кампанія мала стратегічне значення, оскільки атомні електростанції залишаються основним джерелом безперебійного електропостачання країни, забезпечуючи більше половини всього виробництва електроенергії в Україні. 

«Таким чином 9 енергоблоків Енергоатома, які працюють на  підконтрольній Україні території, готові до роботи в осінньо-зимовий період. Усі планові технічні роботи на енергоблоках було виконано достроково, включаючи ключовий етап – перезавантаження енергоблоків свіжим ядерним паливом. Завдяки оперативній та професійній роботі наших атомників, ми впевнено пройдемо найскладніший для країни період та забезпечимо світлом і теплом Україну та українців!» – наголосив керівник Енергоатома Петро Котін.

Планово-попереджувальні ремонти завершено раніше запланованого терміну, що є важливим досягненням у забезпеченні стабільного енергопостачання під час осінньо-зимового періоду.

Петро Котін висловив подяку всім працівникам атомних електростанцій за їхню самовіддану працю та професіоналізм.

Цей крок є важливою частиною загальнонаціональної підготовки до опалювального сезону. 

Тримаймо й надалі енергетичний фронт!