Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

04.10.2024

Щодо чергової хвилі інформаційних атак на Енергоатом – заява Компанії

В інформаційному просторі розпочалася чергова хвиля інформаційних атак на АТ «НАЕК «Енергоатом». Через замовні брехливі публікації розповсюджується недостовірна та маніпулятивна інформація щодо діяльності Енергоатома, захисту обʼєктів його інфраструктури та порожні звинувачення у корупції. Аналіз цих публікацій показує їхню головну мету, яка співпадає з метою ворога – зірвати проходження осінньо-зимового періоду та знайти нові обʼєкти для масованих атак.


Тригером для таких інформаційних атак, щоб посилити їхній «ефект», стала так звана справа Олександра Скопича, колишнього директора з контрольно-ревізійної роботи та комплаєнс-політики, якого нещодавно затримала СБУ та оголосила про підозру. Слід зазначити, що оголошена О. Скопичу підозра жодним чином не повʼязана з його роботою в АТ «НАЕК «Енергоатом».


Однак, враховуючи суспільний резонанс та порушення ним вимог Компанії у сфері боротьби із корупцією, 30 вересня 2024 р. наказом в.о. Голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна цього посадовця звільнено із займаної посади.


В АТ «НАЕК «Енергоатом» налагоджена і ефективно працює система боротьби із корупцією та зловживаннями посадових осіб, зокрема ретельно перевіряється вся тендерна документація.

Всі закупівлі здійснюються суворо відповідно до чинного законодавства через систему Prozorro, що гарантує повну прозорість та відкритість процесів. В разі виявлення порушень при проведенні закупівель, в Компанії одразу призначаються службові розслідування, за результатами яких приймаються відповідні кадрові та  дисциплінарні рішення.