Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

26.09.2024

Беззаперечна підтримка будівництва нових атомних енергоблоків підтверджена результатами соцопитування

У межах виконання плану заходів щодо проведення просвітницької роботи з населенням, яке проживає в зонах спостереження атомних електростанцій, затвердженого розпорядження Кабінету Міністрів України № 58-р, на замовлення Хмельницької АЕС було проведено аналіз громадської думки мешканців 30-кілометрової зони навколо атомної електростанції (міста Нетішин, Славута, Ізяслав, Острог та навколишні села). 

Основні результати соцопитування продемонстрували:

76% респондентів вважають, що добудова нових енергоблоків позитивно вплине на енергозабезпечення як країни, так і регіону.

72% готові особисто долучитися до будівництва або рекомендувати цю діяльність іншим.

65% опитаних вбачають у цьому можливість для позитивних змін.

Більшість респондентів асоціює атомну електростанцію з потужним і надійним джерелом електроенергії. Це свідчить про високий рівень довіри до атомної енергетики.

На думку опитаних, ще більше підвищить підтримку населення до будівництва нових атомних енергоблоків залучення міжнародних експертів та проведення незалежних екологічних експертиз.

Така підтримка населенням нових енергоблоків засвідчує необхідність у розвитку атомної енергетики як надійного та стабільного джерела електроенергії.