Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

20.09.2024

Лише за минулий рік екологи Енергоатома опрацювали понад 56 000 показників стану довкілля

Енергоатом об’єднує велику кількість фахівців, чия робота полягає не тільки в експлуатації АЕС. Так, в структуру НАЕК входить відділ екології дирекції з ядерної та радіаційної безпеки, що координує природоохоронну діяльність Компанії.

Екологи співпрацюють із службами та відділами охорони навколишнього середовища атомних електростанцій та філіями Енергоатома. Лише в частині нерадіаційного впливу на довкілля залучено 40 спеціалістів-екологів, серед яких фахівці еколого-хімічних лабораторій АЕС.

В таких лабораторіях проводять нерадіаційний екологічний моніторинг довкілля в санітарно-захисній зоні та зоні спостереження, а також визначають ступінь впливу атомних електростанцій на стан навколишнього середовища. Моніторинг проводиться шляхом відбору проб водойм-охолоджувачів, річок, підземних та стічних вод, проб атмосферного повітря, ґрунтів, донних відкладень. Лише за минулий рік було відібрано більше 7500 проб, по яких виконано понад 56 000 визначень показників стану довкілля.

Крім того, працівниками відділу екології здійснюється моніторинг дотримання вимог природоохоронного законодавства за 174-ма нормативно-правовими актами. Кожні три роки відділом оновлюється Природоохоронна програма, яка включає окремі заходи для зниження рівня впливу на довкілля, запровадження екологічно безпечних технологій, виконання екологічного моніторингу та його удосконалення.