Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

17.09.2024

Очільник Енергоатома обговорив з Головним виконавчим директором Framatome шляхи посилення співпраці між компаніями

На полях 68-ї Генеральної конференції МАГАТЕ керівник АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін провів перемовини з топ-менеджером французької Framatome Бернаром Фонтана – дочірньою компанією Électricité de France (EDF).

Очільник Енергоатома розповів про регулярні обстріли вітчизняної енергетичної інфраструктури російськими військовими, а також про масовані ракетні атаки та запуски ворожих безпілотних літальних апаратів, що несуть загрози ядерній безпеці в Україні.

Петро Котін зауважив, що Енергоатом готовий посилювати співпрацю з EDF та її дочірніми компаніями, серед яких і Framatome, зокрема щодо обміну досвідом безпечної експлуатації АЕС та постачання компонентів ядерного палива для реакторів ВВЕР у Східній Європі. Адже спільна робота обох компаній може значно посилити енергетичну безпеку всього європейського регіону та надати новий поштовх розвитку європейській ядерній генерації. 

Раніше Енергоатом і EDF підписали меморандум про співробітництво. На зустрічі у Відні керівники компаній домовились поглиблювати роботу у спільних проєктах та продовжити перемовини на технічному рівні.