Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

17.08.2024

На РАЕС відбувся конкурс профмайстерності серед електрослюсарів з ремонту електроустаткування

За звання кращого у професії змагалися електрослюсарі з ремонту електроустаткування цеху з ремонту електротехнічного устаткування енергоремонтного підрозділу (ЦРЕУ ЕРП) Рівненської АЕС.

Востаннє конкурс серед представників цієї професії проводився близько десяти років тому. Тож цьогоріч усі шість конкурсантів брали участь вперше. Серед учасників – як працівники з однорічним стажем, так і з десятирічним досвідом роботи в цеху.

Конкурсна комісія визначала кращих за підсумками теоретичного та практичного етапів конкурсу. Перевірка знань проводилася у форматі тестування за курсами з охорони праці, пожежної безпеки та правил технічної експлуатації. Професійні навички учасників оцінювали у ході виконання капітального ремонту електродвигуна 0,4 кВ із заміною підшипників. Робітники готували робоче місце, необхідні інструменти і засоби індивідуального захисту; здійснювали вимірювання та дефектацію обмотки статора, вивідних кінців електродвигуна, його розбирання з виведенням ротора, дефектацію та збирання, а також вимірювання після ремонту опору ізоляції обмотки статора. Першочергово комісія зважала на якість та технологію виконання робіт, дотримання вимог з охорони праці, культуру виробництва, а також враховувала час, за який виконувались усі завдання.

За результатами двох етапів конкурсу першість виборов Олег Савчук, друге місце посів Сергій Кривко та третє – Олександр Вознюк. Призери будуть нагороджені грошовими винагородами, а переможець представлятиме РАЕС на галузевому конкурсі профмайстерності, що відбудеться цієї осені на майданчику Південноукраїнської АЕС.

«Було цікаво спробувати свої сили поруч з іншими учасниками, такими ж молодими працівниками. Думаю, досягти першості мені допомогли знання, отримані за шість років роботи на підприємстві та під час навчання, зокрема в ПТУ РАЕС та Львівській політехніці, а також обмін досвідом зі старшими колегами, досвідченими майстрами, начальниками дільниць – в комплексі це формула хороших результатів. У перспективі сподіваюся на подальший кар’єрний розвиток, ну і на перемогу в галузевому конкурсі», – зазначив Олег Савчук.

«Усі конкурсанти показали чудові результати, але конкурс є конкурс. Приємно бачити молодь зі справді глибоким знанням своєї справи. Завдання практичного етапу є елементом щоденної праці наших молодих працівників. Вони не обмежуються здобутими досягненнями, тож, переконаний, з кожним роком їхні знання й навички будуть лише покращуватися. Адже якісний ремонт є запорукою надійної експлуатації атомних енергоблоків», – наголосив начальник ЦРЕУ ЕРП Іван Ніколаєв.

None None None