Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

02.09.2024

Т.в.о. першого віцепрезидента Енергоатома Олександр Остаповець привітав переможців журналістського конкурсу «Атомна енергетика України: вчора, сьогодні, завтра»

2 вересня у приміщенні АТ «НАЕК «Енергоатом» т.в.о. першого віцепрезидента – технічного директора, виконуючого обов’язки члена правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Олександр Остаповець зустрівся з переможцями журналістського конкурсу «Атомна енергетика України: вчора, сьогодні, завтра» та вручив їм  подарунки від Компанії. 

Очільник Енергоатома Петро Котін подякував молодим науковцям за роботу: «Ваші матеріали доводять, що сучасна Україна неможлива без атомної генерації».

Олександр Остаповець також подякував учасникам за цікавість та обізнаність у такій складній темі. 

«Енергоатом і надалі проводитиме подібні заходи, аби якомога ширше популяризувати атомну енергетику серед суспільства, та залучити більше молоді в галузь», – додав він.

Своєю чергою, переможці конкурсу та його учасники подякували Компанії за надану можливість та підтримку молодих вчених. 

«Атомна енергетика – фундаментальна наука. Найбільш безпечне джерело енергії та найкраща генерація, яку створило людство. І добре, що науковці співпрацюють з Енергоатомом», – сказав один з призерів Костянтин Сімейко. 

Ще один переможець Євген Малий додав: «Моя робота присвячена ядерній енергетиці, і, я вважаю, що це дуже важливий напрямок. Бойові дії росії проти України показали важливість атомної енергетики, яка забезпечує електроенергією наші домівки».  

Нагадаємо, конкурс організований Енергоатомом спільно з Українським ядерним товариством та Атомпрофспілкою, стартував 6 червня у День журналіста. Його мета – заохотити майбутніх медійників до ґрунтовної дискусії та обміну думками. 

Журі конкурсу обрало чотири найкращих матеріали. Так, друге місце отримали роботи Євгенія Малого «Новий Атомний Цикл. Ядерна енергетика змінить наше життя на краще» та Ярослава Люб’яна «Атомна енергетика України: розвиток незважаючи на війну». 

Третє місце розділили статті Світлани Ушакової «Є реактори. Окупанти їх з собою не заберуть. Все інше полагодимо, добудуємо, відремонтуємо» та Костянтина Сімейка «Атомна відповідь на складні енергетичні питання». 

Перше місце залишилося вільним. Організатори вирішили перенести цю номінацію на наступний рік. 

None