Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

10.07.2024

Енергоатом посилює співробітництво з вітчизняними екологічними організаціями

10 липня 2024 року керівник АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін та перша віцепрезидентка Всеукраїнської громадської організації «Асоціація агроекологів України» Олена Дем’янюк підписали меморандум про співпрацю.

Сторони домовились разом працювати по питанням:

  • інформування громадськості щодо стану безпеки та впливу на довкілля АЕС України;
  • підвищення рівня екологічних знань та екологічної свідомості громадян;
  • досягнення Україною Цілей сталого розвитку ООН у частині, що стосується питань екології, клімату та енергетики.

Петро Котін наголосив на тому, що Енергоатом зацікавлений у співпраці з екологами стосовно руйнування міфів навколо атомної енергетики. 

«Важливо пояснювати, як працюють атомні електростанції. Енергія, що продукують АЕС, є набагато чистішою, ніж інші види генерації, зокрема теплогенерація, яка не є екологічною. Саме тому Європейська комісія внесла ядерну енергетику до «зелених» джерел. Тож сподіваюсь, ми зможемо налагодити плідне партнерство», – сказав очільник НАЕК.

Своєю чергою, Олена Дем’янюк висловила готовність співпрацювати разом з Компанією, зокрема, і задля поліпшення екологічної та енергетичної безпеки України, розвитку проєктів в сфері екології. «Спільні зусилля принесуть плідні результати на користь нашої країни», – додала вона.

Директорка Інституту агроекології і природокористування НААН, докторка економічних наук, професорка Оксана Дребот зазначила, що завдяки підписаному Меморандуму, ГО та Енергоатом зможуть співпрацювати і в наукових напрямах. «Наука та виробництво мають бути поєднані. Адже часом при ухваленні рішень останнє слово залишається за наукою», – акцентувала вона.

None None None None