Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

09.07.2024

Фахівці Енергоатома вивчають проєкт АР1000 у Сполучених Штатах Америки

8 липня 2024 року у штаті Пенсільванія (США) розпочався другий етап навчання в межах спільного інжинірингового офісу Енергоатом-Westinghouse для проєктів AP1000

Фахівці Енергоатома, які увійшли до складу спільної проєктної інжинірингової групи (JPET – Joint Project Engineering Team), вже пройшли за програмою Westinghouse перший етап навчання в Україні. Впродовж місяця інженери НАЕК знайомились з інструментами, методами, процесами та процедурами Westinghouse, необхідними для реалізації проєкту енергоблоку з реакторною установкою AP1000. 

Другий етап передбачає продовження детального технічного курсу Westinghouse в головному офісі Cranberry Woods (CWHQ) у штаті Пенсільванія та в офісі Rock Hill (RH) у Південній Кароліні. В програмі навчання – зустрічі з експертами-фахівцями, тренування на тренажері з інструкторами, низка семінарів, зокрема з адаптації проєкту Vogtle AP1000 для майбутніх установок АР1000 в Україні, а також візит на майданчик АЕС Vogtle. 

Навчання українських атомників надзвичайно важливе в контексті запланованого в Україні будівництва 9-ти енергоблоків АР1000, що закріплено в Меморандумі про розширення співробітництва між АТ «НАЕК «Енергоатом» і Westinghouse від 2 червня 2022 року.