Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

03.07.2024

Енергоатом співпрацюватиме з громадською спілкою «Асоціація професіоналів довкілля PAEW»

3 липня 2024 року в офісі Енергоатома відбулось урочисте підписання Меморандуму про співпрацю НАЕК з Громадською спілкою «Асоціація професіоналів довкілля PAEW (Professional Association Of Environmentalists Of The World)».

Очільник НАЕК Петро Котін підписав відповідний документ разом з Президенткою організації Людмилою Циганок.

Сторони домовились разом працювати над:

  • покращенням інформування громадськості щодо стану безпеки та впливу на довкілля АЕС;
  • підвищенням рівня екологічних знань та екологічної свідомості українців;
  • приведенням українського екологічного законодавства до норм Європейського Союзу.

«Перед Україною стоїть дуже багато важливих завдань з розбудови атомних об'єктів. Вкрай важливо у наш час, коли світ захлинається від фейків та недостовірної інформації, якісно, об'єктивно та виважено інформувати українців про реальний стан речей», – заявив Петро Котін.

Він додав, що експлуатуючи атомні електростанції, Енергоатом вирішує глобальну проблему – зниження рівня викидів шкідливих речовин в атмосферу. АЕС вирішує багато екологічних викликів сьогодення, а ЄС нещодавно доєднав атомну енергетику до зелених джерел енергії, поряд з сонячною та вітровою генерацією.

Своєю чергою Людмила Циганок відзначила, що організація є об’єднанням фахових екоменеджерів, тому громадська спілка співпрацюватиме з Енергоатомом щодо реалізації спільних проєктів та заходів у межах Меморандуму:«Сподіваємося, що наша співпраця допоможе у спільному пошуку рішень в екологічній сфері на благо України та українського народу». 

None None None None