Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

10.06.2024

На РАЕС прибула 25-а команда експертів МАГАТЕ

На Рівненській АЕС завершила роботу 24-а група експертів постійної місії МАГАТЕ, головне завдання якої – спостереження за станом семи фундаментальних принципів ядерної безпеки та захищеності.

З початку повномасштабної війни сім фундаментальних принципів МАГАТЕ щодо забезпечення ядерної безпеки та захищеності на ядерних об’єктах України опинились під загрозою. За таких обставин Україна перебуває у постійному діалозі з МАГАТЕ з метою пошуку можливих шляхів зниження цих ризиків та загроз, забезпечуючи постійну присутність Агентства на українських АЕС.

Чергова ротація представників МАГАТЕ на майданчику Рівненської АЕС відбулася сьомого червня. Попередня група, до якої увійшли експерти з Пакистану та Канади, здійснювала обходи та огляди обладнання, спілкувалася із персоналом. Під час підбиття підсумків роботи команди експертів іноземні фахівці подякували представникам підрозділів РАЕС за проведену продуктивну роботу та якісно виконані поставлені завдання, а також відзначили професіоналізм рівненських атомників. Нова, 25-а група експертів з Канади та Франції висловила сподівання на такий же відкритий діалог з персоналом станції та позитивний обмін досвідом.

None None