Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

25.06.2024

Керівник Енергоатома обговорив з послом Японії можливості співробітництва в атомному секторі

25 червня 2024 року в.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін провів зустріч із Кунінорі Мацудою, Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні.

У межах зустрічі обговорювались питання:

  • затвердження складу наглядової ради Енергоатома;
  • перебігу ремонтної кампанії на вітчизняних АЕС;
  • забезпечення захисту атомних об’єктів, що знаходяться на території України;
  • посилення співпраці між країнами в атомній галузі.

Як зазначив очільник Енергоатома, призначення наглядової ради НАЕК дасть можливість посилити співпрацю з іноземними компаніями та залучити більше інвестицій для розвитку української атомної генерації. 

«Енергоатом докладає максимум зусиль для захисту існуючих атомних потужностей. Водночас Компанія активно працює над будівництвом нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС», – наголосив Петро Котін.

Своєю чергою, Кунінорі Мацуда висловив підтримку будівництву нових атомних потужностей в Україні: добудові енергоблоків на Хмельницькій АЕС, зведенню енергоблоків за американською технологією АР1000 та розгортанню малих модульних реакторів. За його словами, долучатися до цього процесу можуть і японські компанії.

Також Посол Японії в Україні відзначив важливість подальшої співпраці на основі Формули миру Президента України Володимира Зеленського,  зокрема за першим пунктом – «Радіаційна та ядерна безпека». Кунінорі Мацуда вкотре запевнив, що Японія продовжує підтримувати зусилля як українського уряду, так і МАГАТЕ щодо забезпечення ядерної безпеки та захищеності АЕС в Україні. 

«Японія може допомогти Україні у відновленні Запорізької АЕС після її деокупації. Крім того, для Японії надзвичайно важлива безпека атомних об’єктів в Україні», – додав Кунінорі Мацуда.  

Керівник Енергоатома подякував народу Японії за постійну підтримку України та її енергетичного сектора в умовах військової агресії рф.

None None