Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

24.06.2024

Нова дезінформаційна кампанія рф щодо української енергетики

Ворожа пропаганда запустила кампанію щодо дискредитації державного курсу України з розбудови ядерної енергетики, зокрема побудови нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

У рамках кампанії через Telegram-канали, прокремлівські іноземні медіа та деякі вітчизняні ЗМІ поширюють такі дезінформаційні меседжі:   

  • «атомна сфера України переживає повну деградацію науки та промисловості»;
  • «розбудова Хмельницької АЕС невідворотно призведе до ядерної катастрофи, на зразок Чорнобиля»;
  • «росіяни проєктували та будували АЕС в Україні, тому використання на них американського палива може призвести до ядерної катастрофи»;  
  • «будівництво на Хмельницькій АЕС перетвориться на освоєння кредитних коштів за рахунок безкінечних бетонних робіт». 

Просуваючи подібні маніпуляції та дезінформацію, ворог намагається дискредитувати урядовий курс на будівництво нових атомних електростанцій, діяльність Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом», та як наслідок – послабити нашу енергетичну стійкість. У такий спосіб рф хоче посіяти недовіру до державних органів і деморалізувати українське суспільство, не давши шансу Україні на досягнення енергетичної незалежності

Насправді атомна електрогенерація – це останній форпост енергетичної безпеки України, єдине надійне джерело базової генерації для населення та промисловості, яке вкрай необхідно розвивати. росія добре це розуміє, тому так активно атакує ядерну енергетику в інформаційному просторі.