Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

03.06.2024

Понад 39 тисяч гривень для ЗСУ зібрали під час благодійного велопробігу «Вараш – РОК «Біле озеро»

1 червня відбувся благодійний велопробіг Рівненської АЕС від м. Вараш до Білого озера. Щорічний захід проводиться з метою збору коштів для ЗСУ, пропагування здорового способу життя, популяризації мальовничих куточків рідного краю, а також відкриття оздоровчого сезону на реабілітаційно-оздоровчому комплексі «Біле озеро».

Цьогоріч до велозаїзду долучилося понад 160 велолюбителів, кожен з яких зробив благодійний внесок на підтримку військових. Учасниками заходу стали мешканці міста та сусідніх населених пунктів, зокрема працівники Рівненської АЕС із сім’ями та друзями, члени спортивних клубів і громадських організацій, вимушені переселенці. Чимало дорослих приїхали долати благодійний заїзд разом із малечею. Генеральний директор РАЕС Павло Ковтонюк та голова Первинної профспілкової організації (ППО) підприємства Іван Мельник подякували учасникам за донати та побажали, аби маршрут був для кожного легким та приємним.

«Тішить, що така велика кількість мешканців міста та, незмінно, так багато працівників станції долучилися до благодійного заходу. Кожен з вас прийшов, щоб підтримати Збройні сили України. Ми дякуємо нашим воїнам! Також дякуємо кожному свідомому громадянину, що не залишаєтеся осторонь», – звернувся до велосипедистів Павло Ковтонюк.

«Цей велозаїзд не лише популяризує здоровий спосіб життя та активне дозвілля серед атомників, жителів Вараської громади та загалом країни, а й має благодійну мету зі збору коштів для ЗСУ. Тож дякуємо за ваш внесок у Перемогу», – наголосив під час заходу Іван Мельник.

Стартували учасники благодійного велопробігу від стадіону «Ізотоп», де зокрема вони мали нагоду підписати власними ініціалами FPV-дрони. 171 безпілотник створено волонтерами із комплектуючих вартістю три мільйони гривень, що зібрані у межах безстрокової патріотичної акції «Я допомагаю ЗСУ».

«Дрони будуть передані за зверненнями десантно-штурмових військ. Сподіваємось, вони допоможуть нашим воїнам та збережуть життя», – підкреслив голова ГО «ЕНЕРГІЯ ПЕРЕМОГИ» Іван Кравчук.

Традиційний маршрут велопробігу становив близько 25 кілометрів до перлини Полісся. Після хвилини мовчання в пам'ять за загиблими героями та виконання гімну єдиною колоною із синьо-жовтими стрічками та прапорцями велосипедисти проїхали через Вараш, Стару Рафалівку, Собіщиці, Більську Волю і Рудку. Безпеку учасників забезпечували полісмени і медики. На фініші усіх частували запашною рибною юшкою, свіжоспеченим хлібом та м’ясними канапками. Попри дощ, подія була оповита позитивним настроєм та товариською атмосферою.

«Такі заходи мотивують до здорового способу життя й водночас є благодійними, таким чином ми допомагаємо нашим військовими. Цей традиційний захід також згуртовує, як і минулоріч ми долучилися до нього усією сім’єю. Тут збираються родини, однодумці, колеги, зокрема цілі колективи структурних підрозділів РАЕС. Спасибі ЗСУ, що ми маємо ці миті! З нетерпінням очікуємо на наступну спортивну подію», – прокоментував учасник заїзду, працівник РАЕС Олександр Ошурко.

Спільними зусиллями учасникам велопробігу вдалося зібрати понад 39 тисяч гривень, які передано волонтерам ГО «ЕНЕРГІЯ ПЕРЕМОГИ».

«Разом нам вдалося зібрати хорошу суму для ЗСУ. Ці кошти скерують на закупівлю необхідного обладнання чи техніки для наших захисників. Наступний благодійний захід на підтримку військовослужбовців відбудеться вже незабаром – веломарафон «100 ВЕЛОWatt». 15 червня запрошуємо долучитися усіх охочих, зокрема представників інших філій – відокремлених підрозділів Енергоатома подолати дистанцію 100 кілометрів, а також цьогоріч впроваджуємо нову дистанцію – на 60 кілометрів для тих, хто бажає спробувати себе у цьому спорті», – підсумував голова Організації молоді ППО РАЕС Давид Ейвазов.

None None