Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

24.05.2024

Волонтери ГО «Будуємо Україну разом» побували на екскурсії в інформцентрі ПАЕС

22 травня інформаційний центр «Імпульс» філії «ВП ПАЕС» відвідала група волонтерів, членів громадської організації «Будуємо Україну разом». Молоді люди дізнались про роботу Південноукраїнського енергокомплексу та об’єктів, які входять до нього, оглянули макети основного обладнання АЕС та здійснили віртуальну подорож виробничими приміщеннями.

Юнаки та дівчата, члени громадської організації «Будуємо Україну разом», займаються будуванням укриттів та створенням молодіжних центрів у селищах та малих містах. До Южноукраїнська волонтери завітали в рамках культурно-освітньої програми, яку спільнота організувала для молодих волонтерів. Ця програма передбачає знайомство з визначними місцями, історичними пам’ятками, цікавими об’єктами. Один з них – Південноукраїнська АЕС.

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії ВП «ПАЕС» за допомогою детального макету пояснили, як працює енергокомплекс. Розповіли про історію його створення та чим відрізняється Південноукраїнська АЕС від інших атомних станцій України. Зменшені копії обладнання дали змогу уявити будову ректора та принцип його роботи. Екскурсанти мали змогу доторкнутись до справжньої тепловиділяючої збірки.

«Мої родичі були ліквідаторами на Чорнобильській АЕС. Мені важливо було пересвідчитись, що подібної історії, як з Чорнобилем, не станеться, і чому саме. Я дізнався, що ПАЕС працює поряд з гідроакумулювальною та гідроелектростанцією. Те, що вони підтримують роботу одна одної – неймовірно», - поділився враженнями волонтер Валерій Зубенко.

Завдяки 3D окулярам молоді волонтери змогли уявити себе на промисловому майданчику та розглянути зсередини будівлі енергоблоків, поспостерігати за роботою атомників. «Доволі пізнавально та цікаво було сьогодні. Дізналась про енергокомплекс справді багато. Я розвінчала для себе різні міфи про небезпечність АЕС», - розповіла після екскурсії волонтерка Олександра Кошеленко. Доповнила колегу Тетяна Симкович: «ПАЕС -  дуже потужна машина, і коли навколо станції будують місто, щоб підтримувати її роботу – це щось неймовірне. Ми з волонтерами усвідомлюємо, наскільки важлива енергетика. Ми вдячні за теплий прийом, за цікаву і пізнавальну розповідь. Вражені тим, що екскурсія безкоштовна, крім того, з нами обговорювали деталі, щоб зробити її якомога комфортнішою. Ми дуже задоволені, що змогли побувати тут».

None None None