Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

21.05.2024

Відбулася 24-а ротація постійної місії МАГАТЕ на РАЕС

Постійні місії МАГАТЕ на українських АЕС було запроваджено з метою моніторингу за станом безпеки на атомних станціях в умовах повномасштабної війни рф проти України.

Під час стартової зустрічі 17 травня нові експерти познайомилися із командою спеціалістів РАЕС, яка координує їхню роботу на електростанції. Також обговорено попередні висновки та рекомендації щодо роботи 23-ї групи експертів.

Впродовж перебування на майданчику РАЕС міжнародні фахівці документували свої спостереження щодо дотримання принципів безпеки, активно співпрацювали з персоналом станції, визначали пріоритетні потреби щодо закупівлі обладнання та надавали технічні рекомендації.

«Мета перебування експертів МАГАТЕ – це надання підтримки та допомоги в такій складній ситуації, яка нині склалась в Україні. Можу з упевненістю сказати, що ми виконали всі заплановані обходи та інтерв’ю. Дякуємо за відкритість керівництву та персоналу Рівненської АЕС. Ми змогли виконати усі свої зобов’язання відповідно до тих засад, на яких базується постійна місія.  Хотілося б відзначити, що впродовж нашої роботи ми побачили, яким чином надана допомога з боку МАГАТЕ сприяє безпечній експлуатації станції. Зокрема, ми були присутні під час виконання важливих робіт – заміни армоканата на одному з енергоблоків, а також спостерігали за роботою іноземного обладнання, яке слугує для резервування зв’язку. Нами зроблено висновок, що Рівненська АЕС експлуатується згідно з міжнародними стандартами та практиками», – зауважив експерт МАГАТЕ.

«Дякуємо попередній команді експертів за проведену роботу, допомогу та загалом за присутність на майданчику електростанції. Сподіваємось на плідну співпрацю із новою, 24-ю групою МАГАТЕ, яка працюватиме на РАЕС упродовж наступних трьох тижнів, виконуючи завдання з питань ядерної безпеки та захищеності», – зазначив координатор місії МАГАТЕ на РАЕС, заступник головного інженера РАЕС з технології та інжинірингу Ігор Курінний.

None None