Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

07.06.2024

Ядерна безпека та забезпечення роботи українських АЕС: тема зустрічі української делегації з гендиректором МАГАТЕ

Українська делегація на чолі з міністром енергетики України Германом Галущенком провела зустріч з генеральним директором Міжнародного агентства з ядерної енергії Рафаелем Гроссі у Відні, де проходить засідання Ради керуючих МАГАТЕ.

До складу української делегації увійшли також керівник Енергоатома Петро Котін та голова Держатомрегулювання Олег Коріков.

Герман Галущенко повідомив керівнику Агентства про ситуацію в українській енергосистемі, яка значно ускладнилася після поновлення росією масованих атак на об’єкти енергетичної інфраструктури. Міністр акцентував, що рф прицільно атакує теплові та гідроелектростанції, трансформаторні підстанції і лінії електропередачі. Він нагадав, що у листопаді 2022 року стався блекаут українських АЕС. Сторони обговорили необхідність координації зусиль для недопущення повторення такої ситуації.

Герман Галущенко поінформував Рафаеля Гроссі про активну роботу над підготовкою до завершення проєкту будівництва енергоблоків №3 та №4 на Хмельницькій АЕС. А очільник МАГАТЕ відзначив надзвичайну важливість атомної енергетики для України, побажав успіхів у реалізації проєкту та висловив підтримку подальшому розвитку галузі.

None None