Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

15.05.2024

У рамках профорієнтаційного проєкту «Атомна академія ПАЕС» вперше відбулися змагання для дітей «Я інженер»

11 травня у спорткомплексі «Олімп» філії «ВП ПАЕС» у рамках профорієнтаційного проєкту «Атомна академія ПАЕС» вперше відбулися незвичні, але захопливі змагання для дітей «Я інженер». Шістнадцять юних конструкторів демонстрували виготовлені власноруч захисні пристрої для крихкого предмета – курячого яйця. Воно мало залишитись цілим після спуску з дев’ятиметрової висоти.

Учасники спочатку презентували свої творіння, а потім разом з усіма з цікавістю стежили за короткочасним польотом і приземленням «яєчного» вантажу, убезпеченого авторськими захисними пристроями. Наймолодшій інженерці виповнилось всього вісім років.

Задля безпеки дітей запуском пристроїв займався ідейний натхненник змагань, член правління громадської організації «УкрЯТ» в м. Южноукраїнськ Віталій Хоменко. Журі оцінювало креативність пристрою, його поводження під час падіння і, звісно, цілісність яйця. Із 16-ти розбилося лише два. «Ми навіть не очікували, що все пройде настільки круто.Усі апарати дуже класні, креативні. Журі довелося довго вирішувати, як розподілити призові місця, бо відрив між результатами був дуже малий», – прокоментував Віталій Хоменко.

Попри розважальний характер змагання організатори заклали в нього серйозні завдання – розвинути в дітей інженерне мислення. Цей захід пройшов у рамках спільного профорієнтаційного проєкту місцевого осередку УкрЯТ і Південноукраїнської АЕС «Атомна академія ПАЕС». Його метою є популяризація ядерної енергетики і зацікавлення учнів ліцеїв міста професіями, яких потребує енергетичне підприємство.

Організатори заохотили юних інженерів призами й додатково - наклейками до накопичувача кроків. Це спеціальна картка, в якій позначається їхній прогрес в Атомній академії ПАЕС. Кожна участь в заходах профорієнтаційного проєкту збільшує шанси учнів у майбутньому працевлаштуватися на атомну станцію. Найактивніших дітей ВП ГО «УкрЯТ» в Южноукраїнську рекомендуватиме керівництву філії «ВП ПАЕС» для укладання тристоронніх договорів на навчання за профільними спеціальностями.

None None None