Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

21.05.2024

В Україні розпочав роботу спільний інжиніринговий офіс Енергоатом-Westinghouse для проєктів АР1000

20 травня 2024 року стартував перший етап навчання за програмою Westinghouse з підготовки фахівців Енергоатома, які увійшли до складу спільної проєктної інжинірингової групи (JPET – Joint Project Engineering Team).

Програма навчання розрахована на 6 місяців і передбачає ознайомлення з документацією та інструментарієм Westinghouse, необхідними для реалізації проєкту АР1000. Вона включає в себе тренінги з основ проєктування реактора за американською технологією, навчання на робочих місцях з менторами від Westinghouse, а також підготовку фахівців на тренажерах блочного щита управління AP1000 в США. 
 
«Ядерні реактори АР1000 за технологією Westinghouse покоління ІІІ+ на сьогодні є найбільш передовими і безпечними. Для їхнього будівництва та експлуатації нам необхідні висококласні фахівці, що будуть добре знати особливості АР1000. Тому старт роботи офісу поряд з реалізацією проєкту будівництва енергоблоків АР1000 на українських АЕС – це важливий крок для забезпечення успішності проєкту та зміцнення співпраці між Енергоатомом та Westinghouse», – наголосив очільник Енергоатома Петро Котін. 
 
Інжиніринговий офіс Енергоатом-Westinghouse створено на виконання Меморандуму щодо розширення співробітництва між АТ «НАЕК «Енергоатом» і Westinghouse від 2 червня 2022 року, який передбачає будівництво 9 енергоблоків АР1000 в Україні.