Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

08.05.2024

Працівники Південноукраїнської АЕС взяли участь відкритті Алеї Пам’яті

У Южноукраїнську відкрили Алею Пам’яті, присвячену землякам, що загинули в російсько-українській війні. Подія відбулася у День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Серед тих, хто прийшов віддати шану захисникам України були й представники Південноукраїнської АЕС.

None

Алею Пам’яті в місті енергетиків відкрили 8 травня на меморіальному комплексі Захисникам України. Вздовж неї розташували портрети загиблих южноукраїнських героїв, що боронили Україну з 2014 року. Участь у заході взяли рідні та близькі загиблих героїв, ветерани нинішньої війни та ті, хто продовжує захищати країну, волонтери, депутати, представники підприємств, установ та організацій, зокрема й Південноукраїнської АЕС. Звертаючись до зібрання, генеральний директор філії «ВП ПАЕС» Ігор Полович сказав: «Досить часто я чув від тих, хто пройшов Другу світову війну, слова «Дай Бог, щоб не було війни». На жаль, на нашу долю випала ще одна війна, але в жилах українського народу тече вільна кров. Ми завжди відстоювали своє право на життя і свободу, можливість працювати та розвиватися. Ці ж цінності наш народ героїчно відстоює і сьогодні».

Учасники заходу наголошували: «пам’ятаємо минуле – б’ємося за майбутнє». «Дуже символічно, що пам’ятник загиблим у 1939-1945 роках і Алея Пам’яті загиблих у російсько-українській війні знаходяться в одному місці. Усі вони наші захисники. Це наші діди, а також їхні онуки і правнуки, які також виборювали незалежність України. Я впевнена: фашизм буде знищено, а Україна обов’язково вистоїть»,- наголосила депутатка Миколаївської обласної ради Людмила Самчинська

Нині на Алеї Пам'яті 65 пам’ятних дощок. Серед них і портрет Віталія Поживітька, дружині якого вручили посвідчення про надання чоловіку звання «Почесний громадянин Южноукраїнської міської територіальної громади». Посмертно. Вклонитися йому та кожному з загиблих хлопців тепер у будь-який час можуть мешканці нашого міста. Цього ж дня ж квіти несли усім – тим, хто боровся з нацизмом у 39-45, і тим, хто став на захист України нині.

None None