Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

25.04.2024

На РАЕС відбулася 23 ротація експертів МАГАТЕ

На Рівненській АЕС розпочала роботу нова група експертів постійної місії МАГАТЕ з питань ядерної безпеки та захищеності.

Команда іноземних фахівців зі Швеції та Японії прибула на заміну їхнім попередникам, які реалізували завдання місії на РАЕС у квітні поточного року. Чергова ротація відбулася за участю представників адміністрації підприємства і відділу міжнародного співробітництва та технічної допомоги.

«Радий вітати експертів 23-ї групи постійної місії МАГАТЕ. Вдячний за проведену роботу міжнародним фахівцям попередньої групи. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю», – зазначив головний інженер – перший заступник генерального директора РАЕС Вячеслав Стоянов.

«За результатами проведення постійної місії хочу відмітити лише позитивні сторони. Під час обходів ми мали вдосталь часу для спостережень та спілкування з персоналом Рівненської АЕС, який завжди відкрито надавав нам інформацію. Власне, це те, що робить місії МАГАТЕ успішними», – зазначив експерт Агентства.

Довідково: Головним завданням постійної місії МАГАТЕ на РАЕС є спостереження за станом семи фундаментальних принципів ядерної безпеки та захищеності, які з початку повномасштабної війни опинилися під загрозою. З метою пошуку можливих шляхів зниження цих ризиків та загроз, Агентство забезпечує постійну присутність міжнародних фахівців на всіх АЕС України.

None None