Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

01.05.2024

Водно-хімічна лабораторія ХАЕС отримала свідоцтво про атестацію Держлікслужби

26 квітня 2024 року водно-хімічна лабораторія Хмельницької АЕС отримала свідоцтво про атестацію Держлікслужби. Свідоцтво підтверджує право проведення контролю якості та безпеки кисню медичного, виробленого ХАЕС.

У квітні відбулася перевірка водно-хімічної лабораторії хімічного цеху представником Держлікслужби. Перевірка лабораторії зумовлена необхідністю оновити свідоцтво про атестацію, отримане у 2021 році для можливості виробництва медичного кисню. Соціальний проєкт для медичних закладів був реалізований Енергоатомом під час епідемії COVID-19.

Для отримання свідоцтва перевірялися основоположні документи, зокрема положення про ВХЛ, паспорт та настанова з якості лабораторії, наявність приладного парку та кваліфікація персоналу. До перевірки під керівництвом ЗГДЯУ Олександра Годнєва були залучені також відділ ліцензування, відділ забезпечення якості та реакторний цех.

За результатами перевірки та на підставі звітного документу, водно-хімічна лабораторія хімічного цеху філії «ВП Хмельницька АЕС» отримала свідоцтво про атестацію та має право здійснювати контроль якості медичного кисню для порятунку життя.