Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

18.04.2024

Енергоатом розпочинає будівництво заводу з виробництва малих модульних реакторів (ММР) в Україні за технологією американської компанії Ноltec International

В.о. голови правління НАЕК «Енергоатом» Петро Котін та президент і головний виконавчий директор Holtec International д-р Кріс Сінгх підписали Генеральну угоду про передачу Енергоатому технології Holtec з виготовлення компонентів ММР в Україні.

Іншим пунктом угоди передбачено створення українського заводу з виробництва компонентів для ССВЯП, які досі виготовлялися в США.

Підписання документа відбулося за участю міністра енергетики України Германа Галущенка, директора Департаменту енергетики та аташе з питань енергетики Посольства США в Києві Шона Андерсона та віцепрезидента Holtec International з питань діяльності в Україні Ріаза Авана.

Ця угода важлива не лише для Енергоатома, а й для всієї енергетичної галузі України.

Реалізація її положень сприятиме післявоєнному відновленню й економічному розвитку, створенню робочих місць, сучасних виробничих потужностей, освітніх програм і таким чином допоможе нашій державі стати регіональним центром технологій для SMR-300 і відпрацьованого палива Holtec.

Україна стане хабом ядерних технологій для всієї Європи!

None None None None None None None