Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

01.06.2023

Южноукраїнські вихованці школи греко-римської боротьби знову на п’єдесталі пошани

Дві золоті медалі здобули вихованці відділення греко-римської боротьби спорткомплексу «Олімп» (діє на базі ВП «Південноукраїнська АЕС») на міжнародному учнівському спортивному фестивалі European Open School Combat Games – 2023. Стартував він 29 травня в столиці Сербії Белграді. А на чемпіонаті України з греко-римської боротьби серед юнаків U-15, який проходив у м. Мукачево 20-21 травня, южноукраїнська команда завоювала повний комплект нагород - золото, срібло та бронзу.

Учасниками чемпіонату України стали 345 спортсменів з усієї України. Шалена та запекла конкуренція не стала перепоною для хлопців з міста-супутника Південноукраїнського енергокомплексу на шляху до п’єдесталу пошани. 1 місце здобув Денис Середін (в.к. 48 кг), 2 місце – Євген Богдан (в.к. до 68 кг), 3 місце – Владислав Величко (в.к. до 52 кг).


Визначний результат южноукраїнських борців на чемпіонаті України став лише перевіркою їх спортивної майстерності, бо на міжнародному учнівському спортивному фестивалі European Open School Combat Games – 2023 в Белграді вони в складі збірної України разом з 2500 учасниками з 10 країн Європи змагалися за право бути найсильнішими в 9 видах спорту. 


З 29 травня до 3 червня учнівська збірна команда України змагається за першість у дзюдо, боротьбі самбо, боротьбі вільній, тхеквондо WTF та греко-римській боротьбі. Команда нашої країни з греко-римської боротьби представлена спортсменами в двох вікових категоріях: U-15 та U-17. Саме збірна України U-15, до найсильнішого складу якої увійшли й южноукраїнські спортсмени Денис Середін і Євген Богдан, у боротьбі за медалі стартувала 30 травня першою.


Результат виступу южноукраїнських борців став знаковим - 2 золоті медалі. Денис Середін, впевнено здобувши 4 перемоги над суперниками з Сербії та Румунії, став переможцем змагань у ваговій категорії до 48 кг. Найкращим на борцівському килимі цього дня був і Євген Богдан. Він  не залишив жодного шансу борцям вагової категорії до 68 кг піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу. 


Спочивати на лаврах спортсмени не стали. 31 травня «спортивний десант» южноукраїнських борців відбув до м. Києва на олімпійську спортивну базу «Конча-Заспа» для участі в заключному навчально-тренувальному зборі національної збірної команди України U-17, до якого згодом приєднається й Денис Середін. Протягом 10 днів хлопці продовжать підготовку до чемпіонату Європи U-17, який відбудеться 12-18 червня у м. Тірана (Албанія).


А 1 червня ще двоє южноукраїнських спортсменів відправились на навчально-тренувальний збір національної збірної команди України U-15 до м. Мукачева, згодом до нитакож приєднається Євген Богдан. Хлопці готуватимуться до чемпіонату Європи U-15, який відбудеться 6-9 липня у м. Капошвар (Угорщина).

None None