Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

05.02.2024

На майданчику Південноукраїнської АЕС пройшла місія технічної підтримки ВАО АЕС

З 29 січня по 2 лютого на майданчику Південноукраїнської АЕС проходила місія технічної підтримки ВАО АЕС. Тематика заходу – обмін досвідом та ознайомлення з позитивними практиками стосовно питань культури безпеки в атомній енергетиці.

Протягом тижня енергетики з Південноукраїнської АЕС разом із колегами з інших майданчиків та дирекції НАЕК «Енергоатом» вивчали світовий досвід удосконалення культури безпеки. Підвищення кваліфікації проводилось у рамках місії технічної підтримки ВАО АЕС Паризького центру під головуванням досвідченого експерта Пітера Хемельсоета.  Через воєнні дії в країні захід вирішили організувати в гібридному форматі: деякі з учасників зібрались на Південноукраїнській АЕС, яка виступала ініціатором та замовником місії, решта – долучились онлайн. 


“Ми більше року планували на засіданнях робочої групи з культури безпеки такий захід і нарешті дочекались, навіть воєнні дії нам не завадили. Закордонні партнери пішли нам назустріч і організували місію технічної підтримки онлайн”, - підкреслила керівниця робочої групи АТ «НАЕК «Енергоатом» з культури безпеки Юлія Гашева. 
Своїми напрацюваннями з українськими енергетиками ділились фахівці зі США, Великобританії, Франції та Словаччини. Аби надати поглиблену інформацію з питань культури безпеки в атомній енергетиці, до складу спікерів запросили представників як експлуатуючих організацій, так і ядерного регулятора, наукової та інженерно-технічної підтримки. 


За запропонованою схемою роботи учасники від АТ «НАЕК «Енергоатом» спочатку ознайомлювалися з досвідом, а потім на базі засвоєних уроків розробляли організаційно-технічні заходи із вдосконалення систем кількісних показників культури безпеки в компанії. 
“Кінцевою метою місії технічної підтримки є вдосконалення чинної системи культури безпеки як у цілому в акціонерному товаристві «НАЕК «Енергоатом», так і в кожній філії окремо. Це стосується як кількісних показників корпоративного рівня, формування особистої відповідальності та прихильності культурі безпеки працівників, так і покращення методології оцінки, зокрема, проведення соціально-психологічних досліджень”, - зазначив начальник виробничо-технічної служби ПАЕС Павло Попов. Розроблений за результатами місії план дій є довгостроковим, реалізовувати його будуть крок за кроком. 

None