Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

23.06.2022

Енергоатом та очільники міст-супутників АЕС погодили спільну діяльність із надання гуманітарної допомоги, сприяння захисту об’єктів критичної інфраструктури та життєдіяльності міст під час війни

Broken image placeholder.

22 червня 2022 року, у приміщенні ДП «НАЕК «Енергоатом» відбулася зустріч керівництва Компанії та її профспілки з очільниками міст-супутників атомних електростанцій та директорами АЕС. Докладно обговорили спільну діяльність Енергоатома, профспілкових організацій дирекції Компанії та її атомних станцій, директорів АЕС і голів міст-супутників стосовно захисту об’єктів критичної інфраструктури, а також надання допомоги захисникам України, працівникам АЕС та членам їхніх родин, внутрішньо переміщеним особам.

Broken image placeholder.

У заході взяли участь президент Енергоатома Петро Котін, народний депутат України Артем Чорноморов, голова профспілки НАЕК Олексій Лич і виконавчий директор з персоналу Олег Бояринцев, мери Енергодару Дмитро Орлов, Нетішина – Олександр Супрунюк, Вараша – Олександр Мензул, Славутича – Юрій Фомічев і в.о. міського голови Южноукраїнська Олександр Акуленко, директори Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької атомних електростанцій.

Під час заходу підбили підсумки збору та відправки гуманітарної допомоги, яку від самого початку війни не припиняють дирекція Енергоатома, його профспілка, всі відокремлені підрозділи Компанії, а також благодійні організації та міжнародні партнери НАЕК. Намітили подальші кроки ефективної допомоги – захисникам України, атомникам тимчасово окупованої ЗАЕС та жителям Енергодару й іншим постраждалим від російських загарбників.

Broken image placeholder.

За результатами зустрічі сторони ухвалили спільну декларацію, яка зокрема передбачає:

  • продовження активної роботи з надання допомоги мешканцям окупованих і звільнених територій, працівникам ЗАЕС, Збройним Силам та Національній гвардії України;

  • спільну участь у повоєнному відновленні постраждалих від окупації міст-супутників АЕС;

  • посилення координації підготовки та доставки гуманітарних вантажів;

  • посилення координації підготовки та доставки гуманітарних вантажів;