Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

18.07.2022

Співпраця Енергоатома з компаніями зі США – на найвищому за 25 років рівні, – Петро Котін

Broken image placeholder.

В умовах повномасштабної військової агресії росії проти України компанія Westinghouse дотримується наміченого ще до війни плану та продовжує співпрацю з Енергоатомом

В умовах повномасштабної військової агресії росії проти України компанія Westinghouse дотримується наміченого ще до війни плану та продовжує співпрацю з Енергоатомом стосовно будівництва у нас нових атомних енергоблоків. Про це в інтерв’ю виданню Delo.ua розповів президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Він подякував усім американським стратегічним партнерам Компанії, зокрема і Westinghouse, за співробітництво і наголосив, що нині воно перебуває на найвищому рівні за всю 25-тирічну історію Енергоатома.

При цьому, підкреслив пан Котін, кожен крок співпраці зі США у сфері ядерної енергетики супроводжується масованою атакою прокремлівських псевдоекспертів і посіпак, адже Компанія повністю відмовилася від російських постачальників, їхніх технологій та комплектуючих. «На сьогодні ДП «НАЕК «Енергоатом» жодним чином не залежить від росії. Протягом 2021-2022 років ми разом з Міністерством енергетики України реалізували комплекс заходів, щоб вітчизняна атомна енергетика повністю позбулася залежності від російських технологій, ядерного палива, запчастин і комплектуючих. За це нас жорстко критикує п’ята колона проросійських псевдоекспертів, які не вірять у те, що нам вдасться збудувати нові енергоблоки за американською технологією AP1000®®», – зазначив він.

Очільник Енергоатома додав, що майже два десятки років прихід американських компаній в атомну енергетику України гальмувався лобістами російських інтересів в Україні, та й зараз «їх досі багато, і вони намагаються впливати через інформаційний простір та чиновників».