Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

14.09.2022

Енергоатом проводить протиаварійні тренування на об‘єктах ядерної енергетики

Broken image placeholder.

Задля відпрацювання дій, необхідних для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути на атомній станції під час позаштатної ситуації в умовах воєнного часу, ДП «НАЕК «Енергоатом» проводить протиаварійні тренування.

Broken image placeholder.

Сьогодні, 14 вересня 2022 року, загальностанційне протиаварійне тренування за умовним сценарієм «Комунальна аварія, яка викликана надзвичайною ситуацією воєнного характеру та призвела до втрати живлення власних потреб енергоблока №1 і відмови обладнання на атомній станції» розпочалось на Хмельницькій АЕС.

Основне завдання цього тренування – відпрацювати порядок дій у разі виникнення радіаційної аварії на Хмельницькій АЕС і проінспектувати готовність всіх служб та органів влади, які будуть задіяні в ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Для цього відпрацьовується взаємодія підрозділів НАЕК «Енергоатом», органів влади та служб цивільного захисту з аварійного реагування, перевіряється працездатність обладнання і систем, які можуть бути задіяні для ліквідації наслідків аварії, а також робиться прогноз шляхів її перебігу, зокрема можливої зміни радіаційної обстановки в регіоні.

Broken image placeholder.
  • оповіщення населення про загрозу та виникнення радіаційної аварії;
  • рекомендації щодо евакуації мешканців постраждалих регіонів;
  • ефективні алгоритми та логістика такої евакуації;
  • йодна профілактика та надання медичної допомоги постраждалим;
  • дезактивація забруднених територій;
  • задіяння додаткових сил, засобів і ресурсів ДП «НАЕК «Енергоатом» та інших підприємств й організацій для ліквідації наслідків;
  • залучення допомоги міжнародних партнерів України тощо.