Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

08.02.2023

Віцепрезидент ДП «НАЕК «Енергоатом» Хартмут Якоб привітав рішення про корпоратизацію Компанії, за яке проголосували 259 народних депутатів.

Broken image placeholder.

Підготовка до корпоратизації Енергоатома, підкреслив Хартмут Якоб, тривала з 2013-го й відповідала міжнародним зобов'язанням України. Але саме протягом двох останніх робіт у цьому напрямі суттєво прискорилась, що й дало отримати позитивний результат.

«Уряд підготував законопроєкт про корпоратизацію Компанії, а народні депутати швидко, наскільки це можливо, його розглянули й ухвалили. Щиро вдячний усім, хто наближав нас до мети!» – зазначив віцепрезидент НАЕК.

Хартмут Якоб наголосив на тому, що корпоратизація Енергоатома не вплине на зміну власника: 100% його акцій і надалі належатимуть державі. Водночас це допоможе підвищити прозорість і ефективність керування, залучати інвестиції та фінансувати нові проєкти, збільшить капіталізацію Компанії, адже буде встановлено справедливу вартість її активів.

«В Україні вже є успішний досвід корпоратизації державних підприємств, тож Енергоатом не буде першопроходцем. Водночас Компанію на цьому шляху підтримують країни G-7, Європейський банк реконструкції та розвитку, Міжнародний валютний фонд. Тож попереду багато роботи. Впевнений, що все подолаємо і переможемо!» – сказав він.