Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

31.07.2023

На РАЕС пройшов День безпеки

У межах проведення Дня безпеки на Рівненській АЕС підбито підсумки за результатами ІІ кварталу поточного року. Нарада відбулась під головуванням головного інженера РАЕС Вячеслава Стоянова та т.в.о. заступника головного інженера РАЕС з ядерної та радіаційної безпеки Віктора Грабка.

Напередодні, відповідно до «Програми Дня безпеки у ВП РАЕС на 2023 рік» у 20 підрозділах станції проведено перевірку за участю представників центральної та цехових комісій. Основними напрямами перевірки стали: ядерна та технічна безпека,  радіаційна безпека, підвищення безпеки та відповідність енергоблоків вимогам чинної нормативної документації. 


За результатами перевірки відбулась підсумкова нарада, у ході якої розглянуто стан виконання заходів Дня безпеки за попередній квартал, розглянуто порівняльний аналіз індексу ключових показників безпеки енергоблоків РАЕС за методиками Паризького центру ВАО АЕС та інформаційної системи поточного рівня безпеки. Крім того, проведено оцінку поточного рівня експлуатаційної безпеки за ІІ квартал 2023 року, а також розглянуто виявлені невідповідності під час перевірки та намічено 24 коригувальні заходи.

«Реалізація заходів в межах Дня безпеки сприяє підвищенню ядерної, радіаційної, технічної безпеки атомної електростанції, підвищенню рівня культури безпеки, посиленню контролю з боку керівників АЕС за дотриманням вимог нормативних документів щодо безпечної експлуатації АЕС», - зазначив т.в.о. заступника головного інженера РАЕС з ядерної та радіаційної безпеки Віктор Грабко.

Довідково: 
Понад 30 років щоквартально на Рівненській АЕС проводяться Дні безпеки. Мета – виявлення порушень і відступів від вимог чинних правил, норм, інструкцій, стандартів, технологічних регламентів, регламентів систем безпеки і технічного обслуговування устаткування та інших нормативних і експлуатаційних документів з ядерної, радіаційної та технічної безпеки АЕС. 
Крім того, такі дні проводяться для оцінки та аналізу основних виробничих показників безпеки енергоблоків; для періодичного контролю за технічним станом обладнання і системами, важливими для безпеки; дотриманням персоналом правил, норм і вимог інструкцій з експлуатації; реалізацією програми підвищення рівня безпеки.

None