Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

01.02.2024

РАЕС відвідав голова Держатомрегулювання

Рівненську АЕС з робочим візитом відвідав голова Держатомрегулювання – головний державний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки України Олег Коріков.

На чолі з головою Держатомрегулювання на майданчику РАЕС відбулася виробнича нарада за участю керівництва електростанції. Генеральний директор підприємства Павло Ковтонюк представив основні підсумки 2023 року, зокрема щодо виконання річного плану та реалізації усіх запланованих заходів Комплексної зведеної програми підвищення рівня безпеки енергоблоків. Павло Ковтонюк підкреслив, що від ефективної співпраці з регулятором залежить багато проєктів на енергооб’єкті.


У ході зустрічі обговорено низку актуальних питань, серед яких: готовність до ремонтної кампанії, терміни проведення держекспертиз, робота енергоблоків з реакторами ВВЕР-440 на паливі Westinghouse, реалізація проєкту за технологією Holteс, законопроєкт № 10036 про внесення змін до ЗУ «Про фізичний захист ядерних установок…» та інше. Атомники зазначили, що високо цінують роботу інспекції на РАЕС Держатомрегулювання, підкресливши ефективність цієї співпраці. Також у межах візиту Олег Коріков зустрівся із експертами постійної місії МАГАТЕ на майданчику.


«Це мій перший візит на Рівненську АЕС на посаді голови Держатомрегулювання – головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України. Бажаю колективу станції успіхів та безаварійної роботи», – підсумував О. Коріков.
 

None None