Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

16.02.2024

Балансова комісія позитивно оцінила роботу РАЕС у 2023 році

На Рівненській АЕС під головуванням генерального директора Павла Ковтонюка відбулось засідання балансової комісії, під час якого підбили підсумки роботи підприємства за минулий рік.

None

Заступники генерального директора, головного інженера та керівники структурних підрозділів електростанції прозвітували про стан виконання поставлених у 2023 році завдань.


Діяльність усіх підрозділів електростанції оцінювалася на основі виробничих показників, досягнення цілей, фінансово-господарської діяльності з урахуванням дотримання правил та вимог експлуатаційної безпеки, охорони праці, трудової та виконавської дисциплін. Крім того, члени комісії обговорили розробку заходів для поліпшення виробничих процесів. 


Балансова комісія підкреслила успішність роботи основних експлуатаційних та ремонтних підрозділів, які забезпечили виконання техніко-економічних показників, зокрема річного плану, а також надійну і безпечну роботу РАЕС. 


Торік Рівненська АЕС стала першою з-поміж українських атомних станцій, з енергоблоків якої відвантажено відпрацьоване ядерне паливо до Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива за технологією Holtec. За показниками колективного дозового навантаження у 2023 році РАЕС вісім років поспіль демонстурує найкращий результат серед АЕС країни.


Минулого року виконано значний обсяг заходів Комплексної зведеної програми підвищення рівня безпеки (КзПБ) АЕС, переоцінку безпеки енергоблоків, розроблено низку власних програмних забезпечень, успішно проведено 12 внутрішніх аудитів інтегрованої системи управління (ІСУ) та пройдено сертифікаційний аудит (ІСУ) з виконання вимог міжнародних стандартів. Щодо капітального будівництва, добудовано корпус архіву і майстерень у складі навчально-тренувального центру РАЕС. З метою покращення рівня роботи персоналу проведено низку психофізіологічних обстежень, семінарів, тренінгів та навчальних курсів. У ході засідання відзначено високий рівень підготовки персоналу. 


Також визначено орієнтири роботи на поточний рік. Серед них підготовка до будівництва енергоблоку №5, продовження реалізації заходів КзПБ, робіт із впровадження технології Holtec та палива Westinghouse, міжнародна співпраця МАГАТЕ та ВАО АЕС, а також взаємодія з іноземними країнами в межах проєктів технічної допомоги. 


Генеральний директор високо оцінив роботу підрозділів підприємства у 2023 році. 


«Минулий рік був важким роком для атомної енергетики України в цілому, зокрема й для Рівненської АЕС. Втім, завдяки професіоналізму колективу рівненських атомників усі поставлені перед ними завдання виконано якісно та вчасно. Про це свідчать показники ефективності роботи у всіх напрямах діяльності підприємства. Прикметно, що в складних умовах війни на одному з енергоблоків РАЕС успішно завантажено паливо Westinghouse американського виробництва замість російського. Також слід зауважити, що, попри постійні атаки ворога на енергетичні об’єкти країни, минулого року енергоблоки РАЕС працювали без обмежень та незапланованих відключень від мережі, що дозволило забезпечити населення електроенергією та теплом. Сьогодні нашим завданням є і надалі триматися заданого курсу, лише покращуючи показники роботи. Ми повинні ефективно працювати щодня, кожен на своєму місці, щоб, наповнюючи бюджет податками, допомагати українському війську перемогти агресора», – підсумував генеральний директор РАЕС Павло Ковтонюк.

None