Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

21.02.2024

Атомникам РАЕС вручили Премію імені Володимира Коровкіна

Атомникам РАЕС вручили Премію імені Володимира Коровкіна

None

Щороку Премією ім. В. О. Коровкіна відзначають двох працівників та одного ветерана підприємства. Цього року нагороди отримали Юрій Андрєєв, Анатолій Литвинчук та Віктор Демидишин. 


Пенсіонер Віктор Демидишин працював на РАЕС понад 40 років. До 2019 року обіймав посаду начальника дільниці високовольтних випробувань та вимірювань електричного цеху (ЕЦ). Чималий трудовий шлях атомника пройшов під керівництвом Володимира Коровкіна.


«Володимир Олександрович був історичною постаттю для нашого міста та станції. Він працював з початку будівництва до пуску всіх чотирьох енергоблоків, був чудовим керівником, організатором, технічно-грамотною й відповідальною людиною. Він умів правильно організувати роботу, тож у всіх наших досягненнях його заслуга. Для мене честь отримати цю нагороду», – зазначив колишній працівник РАЕС.


Начальник цеху підготовки виробництва енергоремонтного підрозділу (ЕРП) Юрій Андрєєв працює на підприємстві з 1991 року. Починав з посади токаря та нині майже 20 років очолює свій підрозділ.


«Це не перша моя нагорода, та для мене вона надзвичайно важлива. Знаючи, якою особистістю був Володимир Коровкін, для мене це справді почесно. Будемо й надалі ефективно працювати, працювати задля Перемоги, підвищувати свій рівень, щоб підтвердити, що ця нагорода є заслуженою», – підкреслив Юрій Андрєєв.


Анатолія Литвинчука можна сміливо назвати патріотом свого структурного підрозділу. Чоловік працює на РАЕС з 1984 року, починав із посади електрослюсаря в лабораторії цеху теплової автоматики та вимірювань (ЦТАВ), яку нині очолює.


«У грудні буде 40 років, як я працюю на електростанції, 18 з яких трудився під керівництвом Володимира Олександровича. Знав його по суті з самого дитинства. Я родом із села Вараш, пам’ятаю, як ще дитиною бігав поруч з будівельними майданчиками майбутніх житлових будинків й бачив Коровкіна, який керував будівельним процесом. Ще тоді він справив на мене враження. Він був поважною, грамотною людиною, і мені дуже приємно, що мої заслуги оцінили Премією його імені. Зараз, у період війни, наше головне завдання – забезпечити безпечну експлуатацію блоків і стабільну роботу енергосистеми, щоб в домівках українців було тепло й світло, а після Перемоги втілюватимемо ще більше нових перспективних проєктів для розвитку підприємства та галузі», – прокоментував Анатолій Литвинчук.


Також цього дня грамотою Верховної Ради України нагороджено працівницю цеху забезпечуючих систем Любов Касянчик, а медалями «За працю і звитягу» – працівника ЕЦ Олександра Сегала та працівника ЦТАВ Володимира Шкіндера. Працівнику турбінного цеху № 1 Анатолію Стрижевському присвоєно почесне звання «Заслужений енергетик України». Грамотами АТ «НАЕК «Енергоатом» відзначено працівницю планово-економічного бюро ЕРП Жанну Бєлоусову та працівницю управління організації, нормування та оплати праці Віту Мєлєнтьєву.


Подяку за працю енергетиків і їхній вклад у розвиток Рівненської АЕС та галузі висловили генеральний директор електростанції Павло Ковтонюк та голова профспілкового комітету підприємства Іван Мельник.
 

None